My Cart   0

Onderhoud

Reinigen

Als modder/vuil te lang om het leer blijft zitten kan dit het leer aantasten waardoor er een zwakke plek kan ontstaan. Schoonmaken van de schoenen en laarzen kan met een spons of zachte borstel samen met lauwwarm water. Laat de schoenen op een goed ventilerende plek drogen. De schoenen niet te drogen zetten in de buurt van een verwarming, dit kan het leer uitdrogen.

Impregneren

Voor het beschermen adviseren wij een Impregneerspray te gebruiken. Deze spray beschermt het leder tegen water en vuil. Altijd eerst waterproofspray gebruiken, en daarna onderhoudsmiddel.

Glad leer een geolied leer

Om gladleer te beschermen met waterproofspray nevel je drie keer met een droogtijd ertussen van een paar seconden. Let op: nevel niet te nat in, het mag niet gaan druppelen. Om het leer te onderhouden adviseren wij het leder regelmatig te onderhouden. Leder was trekt goed in de poriën van het leder en houdt het leder soepel. Het conserveert het leder en zorgt voor het grootste gedeelte van de waterdichtheid. De was met een borstel opbrengen en goed laten intrekken.

Suede en Nubuck

Om suède en nubuck te beschermen met waterproofspray moet je de schoenen helemaal nat inspuiten. Wij adviseren om de schoenen telkens na 10 keer dragen weer opnieuw in te spuiten om de werking van de waterproofspray in stand te houden.

Suede

Suede schoenen onderhoudt u met een speciale suède borstel. Deze borstel heeft twee zijden: een ruwe kant om vlekken te verwijderen en een zachte kant om de typische eigenschappen van suède op te lichten. Niet met crème of vet behandelen.

Nubuck

Bij gebruik van leder was op Nubuck zal het nubuck een stuk donkerder doen opkleuren.

Onderhouden

Om leer mooi en soepel te houden en de waterafstotende eigenschappen te versterken adviseren wij een leder was te gebruiken. Het leer zal hierdoor soepel en gevoed blijven en dit zorgt voor het grootste gedeelte van de waterdichtheid.

LET OP!

Nooit gebruiken! Leervet/leerolie of dergelijke middelen die niet speciaal voor waterproof leer zijn vervaardigd. Deze middelen tasten lijmverbinding aan en met name de stootranden raken daardoor los. Ook garens worden aangetast. Leervet of olie dringt te diep in het leer waardoor het te soepel wordt en de schoenen zijn noodzakelijke stabiliteit verliest. Onderhoudsmiddelen moeten vooral een oppervlakkige werking hebben, met name bij een waterproof voering, deze zal anders dichtslippen en zijn ademend vermogen verliezen.